LWD Basket ook onderuit tegen ongeslagen BAL Limburg

Zaterdag speelde LWD Basket zijn vierde competitiewedstrijd in Weert tegen Basketbal Academie Limburg. Na drie verloren wedstrijden liep LWD Basket ook tegen een 76-69 nederlaag aan tegen het nog ongeslagen Basketbal Academie Limburg (BAL).

Zaterdag reisde het team van LWD Basket coach Vincent van Sliedregt af richting Limburg. In de provincie van het ‘bronsgroen eikenhout’ was het nog ongeslagen BAL de tegenstander. LWD Basket leed tot nu toe drie nederlagen tegen ‘de Nederlandse top vijf’ en wacht op zijn eerste zege. Het ongeslagen BAL wist in twee uitwedstrijden Suns Den Helder en Yoast United te verslaan.

Eerste helft
LWD Basket kreeg zeven dagen om deze tik te verwerken en zich voor te bereiden op de clash tegen BAL. Shaquille Doorson opent voor de Leeuwarders waarna BAL zijn eerste 5-0 runnetje plaatste. R. J. Gunn, Jorgen Odfjell en Adrian Delph buigen de achterstand daarna om naar 7-11. BAL nam andermaal het initiatief en snelt weer naar een 23-17 voorsprong na een kwart spelen. De driepunter laat de Leeuwarders dit kwart in de steek.

Sterke start
Adrian Delph opende het tweede kwart gevolgd door twee punten vanaf de vrije worplijn van James Moors. Adrian Delph vuurde zijn eerste drietje af naar 25-26 en BAL moest in een time out vluchten. Het waren dirigent Delph en center James Moors die de Leeuwarders halverwege tweede kwart langszij de Limburgers hield. Minutenlang bleef het een puntje-puntje wedstrijd. Na een drietje -en een opzettelijke fout van Delph liep BAL weer naar 35-30. Moors had zijn vizier op scherp meegenomen en met een drietje de 35-32 op het bord zette. De schutterij van LWD Basket deed verder zijn werk, maar de deur stond achter te vaak open. BAL tilde het verschil weer naar zes punten bij rust: 46-40.

Slordig derde kwart
Het derde kwart was aan beide kanten erg slordig. Pas na 2.30 min. opende BAL naar het grootste verschil van acht punten: 48-40. Kaleb Warner pakte de draad met zijn eerste drietje weer op waarbij ook de foutenlast bij de Leeuwarders verder opliep.  Isaiah Burnett rommelde naar een score plus bonus. Maar de puntjes waren, en bleven deze periode duur. Moors vanaf de driepuntslijn zorgde voor de aansluiting: 49-47. Naeen 6-0 runnetje (55-47) greep coach Vincent van Sliedregt in en riep zijn spelers naar de kant. Tevergeefs. LWD Basket stond vijf minuten droog. BAL liep verder weg en sprokkelde nog vijf puntjes (10-0-run) bijeen. Na een slecht derde kwart moest LWD Basket met nog een kwart te gaan de 60-47 achterstand proberen goed te maken.

Laatste kwart
De scores kleefden begin laatste kwart om-en-om aaneen. LWD Basket wilde wel, maar was niet bij machte de rollen om te draaien. Met nog vijf minuten op de klok moest een 69-58 achterstand worden goedgemaakt, maar dat leek te veel gevraagd. Leek. Dirigent R. J. Gunn dacht daar anders over met een score en vuurde drie vrije worpen binnen. Delph bracht met een bommetje de spanning weer helemaal terug naar 71-66. De tijd was echter te kort om er nog een verlenging uit te persen. LWD Basket verliest ook zijn vierde wedstrijd. Uitslag: 76-69.

Kwartstanden: 25-19, 21-21, 14-7, 16-22

Scores LWD Basket: Adrian Delph 17, R. J. Gunn 13, James Moors 13, Jorgen Odfjell 10, Shaquille Doorson 8, Isaiah Burnett 3 en 9 rebounds, Kaleb Warner 3, Jurrian Douwes 2.

Donderdag 26 oktober mag LWD Basket voor zijn hondstrouwe aanhang tegen Den Helder Suns de champagneflessen proberen open te trekken.

Redacteur: Johan Span