LWD Basket sluit Elite Silver af met verlies  – Landstede Zwolle is tegenstander eerste ronde play-offs

Vrijdagavond speelde LWD Basket zijn laatste wedstrijd in de Elite Silver. Kangoeroes Basket Mechelen was in België de tegenstander. Na de eerdere 91-71 winst in eigen Kalverdome verloor LWD Basket in Mechelen met 92-77. Volgende week woensdag beginnen de wedstrijden om het kampioenschap van Nederland. Zwolle is dan de tegenstander.

Het was vrijdag de laatste cross border wedstrijd in de Elite Silver voor LWD Basket. Geen wedstrijd om des keizers baard want er stond nog voldoende op het spel. ‘Een gunstige uitgangspositie voor de Nederlandse play-offs’. De strijd om het kampioenschap van Nederland.  De Leeuwarders zijn met vier overwinningen en zeven nederlagen als 7e het best geklasseerd. Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam, Yoast United en Suns Den Helder zijn 8-9-10.
Bij winst op de ploeg van oud-Aris coach Tony van den Bosch, maar ook als Rotterdam vrijdag verliest, speelt LWD Basket in de eerste ronde tegen Zwolle of Groningen. Wint Rotterdam en verliest LWD Basket is Leiden de tegenstander.

Ruimte
Mechelen opende met een bommetje en lay-up naar 5-0. James Moors gaf samen met R.J. Gunn het antwoord. Na 2 min. 30 sec. stond er 9-6 op het bord. De scores vielen daarna om en om naar 16-14. Moors kreeg daarvan de helft van de productie achter zijn naam. De Leeuwarders gaven daarna te veel ruimte aan de tegenstander die wegliepen naar 24-14 al na 6 min. 25 sec. spelen. Shaquille Doorson en Adrian Delph pakten daarna de draad weer op. Samen met Reinder Brandsma en Jurrian Douwes persten zij er een 2-8 run uit naar 26-22. De vijf drietjes voor de Belgen tegen één drietje voor de Leeuwarders hielden Mechelen aan de goede kant van de score. Het kwart werd afgesloten bij een stand van 31-24. Het was duidelijk dat defensief orde op zaken moest worden gesteld. LWD Basket opende het tweede kwart met een 0-5 runnetje. Mechelen antwoordde met een 7-0 run. Liep daarna verder weg naar 46-33 waarna de drietjes bij LWD Basket begonnen te vallen naar 53-44 bij rust.

Kloppen
Na rust vielen de scores om en om naar 58-51. Dimitri Maconda tilde met een and-1 even het verschil terug naar 60-54. Ook verdedigend werden de duimschroeven aangedraaid. Kaleb Warner deed met zijn 15e punt de Leeuwarder harten weer sneller kloppen naar 62-57. Maar de aansluiting was door slordig spel moeilijk te vinden. Met nog een kwart te gaan zag LWD Basket tegen een 70-61 achterstand aan.

Slordig
R.J. Gunn opende met zijn tweede drietje naar 70-64 gevolgd door zijn eerste van Maconda naar 71-67. Maar na slordig balverlies liepen de Belgen weer weg naar 81-71 met nog ruim zes minuten te gaan. De Leeuwarders konden daarna geen vuist meer maken en verloren nog ruim met 92-77.

Kwartstanden: 31-24, 22-20, 17-17, 22-16.

Scores LWD Basket: Kaleb Warner 20, James Moors 14, R.J. Gunn 12, Dimitri Maconda 9, Adrian Delph 9, Shaquille Doorson 4, Reinder Brandsma 4, Isaiah Burnett 3, Jurrian Douwes 2.

Play-offs
Rotterdam verloor zijn wedstrijd na over time tegen Brussel. LWD Basket speelt nu in een drieluik zijn eerste wedstrijd om het Nederlands kampioenschap op woensdag 8 mei uit tegen Landstede Hammers in Zwolle. De return wordt twee dagen later gespeeld op vrijdagmiddag 10 mei om 15.00 uur.