LWD Basket naar tweede zege Elite Silver uit in Kortrijk

LWD Basket speelde woensdag een midweekse cros border wedstrijd in België. Tegenstander was de ranglijstaanvoerder in de Elite Silver House of Talents Spurs Kortrijk. LWD Basket behaalde zijn tweede zege in de Elite Silver, na Mechelen afgelopen week in eigen Kalverdome, nu uit in Kortrijk.

Het is voor LWD Basket met drie topwedstrijden binnen zeven dagen een druk en intensief weekje. Afgelopen zondag werd de (gedeeld) nummer twee van de ranglijst Mechelen in de Elite Silver met 91-71 verslagen. Woensdag, in een doordeweekse wedstrijd in België, was de nummer één in de Elite Silver House of Talents Spurs Kortrijk de tegenstander. LWD Basket trakteerde de Belgen op hun eerste thuisnederlaag. Kortrijk was in eigen huis nog ongeslagen. Van de vier gespeelde wedstrijden werd in eigen huis twee keer gewonnen. Uit werd van Yoast United en Suns Den Helder verloren. Zaterdag (30 maart) komt de (gedeeld) koploper, het nog ongeslagen Stella Artois Leuven Bears (4 uit 4), naar het Kalverdome. Kortrijk opende met een drietje en lay-up. Adrian Delph antwoorde met zijn eerste bommetje naar 5-3. Dimitri Maconda trok de zaak weer in evenwicht. R.J. Gunn en Kaleb Warner zetten de Leeuwarders voor het eerst op 7-11 voorsprong. Afstand nemen was er niet bij en na ruim zes minuten spelen was de stand met 15-15 in evenwicht. Negen LWD Basket spelers hadden de houten vloer dat moment al getest. LWD liep weg naar 16-21 maar kon niet voorkomen dat Kortrijk na een kwart spelen op een minimale 23-22 voorsprong stond. Bij Kortrijk was Paul Atkinson al goed voor 10 punten.

Mager

Shaquille Doorson opende voor LWD Basket het tweede kwart en het verschil met een lay-up naar 24-29 tilde. Maar ook nu wisten de Leeuwarders geen afstand te nemen. Twee minuten later hadden de Belgen de rollen weer omgedraaid. Dit na een 10-0 run en naar 34-29 voorsprong. Vincent van Sliedregt vluchtte voor de tweede keer in een time-out. Maar LWD was even de draad kwijt en moest de Belgen laten gaan. Een mager gespeeld tweede kwart werd daarna, na een 43-34 achterstand, afgesloten naar een grootste verschil van 48-38. Vooral verdedigend moesten de stellingen meer gesloten worden.

Kloof
Na bijna twee minuten spelen na rust opende Shaquille Doorson. Een bommetje van Adrian Delph werd onschadelijk gemaakt door de Belgen. Na een drietje van Maconda en een and-1 van Delph kregen de Leeuwarders weer langzaam grip op de wedstrijd. Na vijf minuten spelen was de kloof van tien punten na twee bommetjes van Warner en Delph teruggebracht naar 57-55. Warner bracht de beide partijen weer in evenwicht. Vanaf de vrije worplijn kon Ryan Peters niet missen en mocht LWD Basket weer aan een voorsprong (57-59) ruiken. Bij een stand van 66-68 voor LWD Basket lagen er met nog een kwart te gaan voor beide teams nog alle mogelijkheden. Geruststellend voor de Leeuwarders was dat de drietjes begonnen te vallen (6 uit 12).

Peters
Ryan Peters opende het laatste kwart vanaf de vrije worplijn (6 uit 6) en Delph en Burnett de Leeuwarders naar 67-75 vuurden. Delph draaide de rollen van de eerdere tien punten achterstand naar tien punten voorsprong (67-77) om. De spanning keerde weer terug na tweemaal een 5-0 runnetje van de Belgen en de spanning weer helemaal terug was: 79-83. Er waren dat moment nog 2 min. 22 sec. te gaan met LWD-balbezit. Een uiterst koele R.J. Gunn vuurde een bevrijdend bommetje af (79-86) en pakte daarna een beslissende -en verdedigende rebound. R.J. Gunn en Ryan Peters en Isaiah Burnett beslisten de wedstrijd vanaf de vrije worplijn. Na twee sterke kwarten na rust werd de eindstand 85-92.

Kwartstanden
: 23-22, 25-16, 18-30, 19-24

Scores LWD Basket: Adrian Delph 17, Ryan Peters 16, (4 rebounds, 5 assist), Shaquille Doorson 12, James Moors 11, Kaleb Warner 10, Isaiah Burnett 9, Dimitri Maconda 7, R.J. Gunn 7, Reinder Brandsma 2 en 5 rebound, Jurrian Douwes 1.

Nationale Play Off.
De strijd tussen Zeeuw & Zeeuw Feyenoord, LWD Basket, Den Helder Suns (wedstrijd meer gespeeld) en Yoast United voor een plek in de nationale play-off ligt nog helemaal open. Ook Rotterdam (uit bij Mechelen) en Yoast United (uit bij Brussels Basketball) wisten hun wedstrijd woensdag te winnen. Al de vier teams hebben nu 19 punten.