LWD Basket onderuit bij Leuven Bears

Vrijdagavond reisde LWD Basket richting België om het daar op te nemen tegen Leuven Bears. De Belgen wisten van de negen gespeelde wedstrijden in de Elite Silver er acht in winst om te zetten. LWD Basket wist er drie te winnen en is op jacht naar een gunstige uitgangspositie voor de play-offs. LWD Basket verloor met 81-60.

LWD Basket is de laatste drie wedstrijden in hevig gevecht gewikkeld met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Basketbal en Yoast United. Dit voor een gunstige uitgangspositie in de play-offs. Alle drie de teams hebben in de Elite Silver 25 punten met nog drie wedstrijden te gaan. Vrijdag kon LWD Basket alvast met winst goede zaken doen tegen koploper Leuven Bears. Zover kwam het niet. Een slordig LWD Basket verloor ruim met 81-60. Consequenties voor de ranglijst heeft het niet. Ook Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam liep uit bij Okapi Aalst tegen een fikse 103-75 nederlaag op.

Moeizaam
LWD Basket kwam in Leuven na een bewogen week moeizaam op gang. Na de gewonnen sprongbal van Shaquille Doorson opende Leuven met een 10-1 run. De in het veld gekomen James Moors zette de achtervolging in met zeven punten op rij naar 14-7. Dimitri Maconda en R. J. Gunn vuurden naar de 14-11 aansluiting. De Nieuw-Zeelander was met een 100% score van 9 punten en vier rebounds bij de Leeuwarders de gevierde man. Na een kwart spelen was er de aansluiting bij een stand van 19-18.  Ook in het tweede kwart kwam LWD Basket moeizaam op gang. Leuven startte met een 7-0 run. Na ruim twee minuten mocht Kaleb Warner de eerste puntjes op het bord zetten vanaf de vrijeworplijn. Het moment dat een verdedigend sterke Moors (9 rebounds) zich met zijn 15e punt ook weer aan het front kwam melden.  Aan Leeuwarder zijde bleef het spel echter te slordig, acht x balverlies, om langszij te komen. De eerste helft werd afgesloten met een 39-32 stand voor de Belgen. Maar liefst 25 punten kwamen van ‘de bankspelers’.

Noodrem
Na rust opende Shaquille Doorson waarna Reinder Brandsma het verschil met een bommetje terugbracht naar 41-37. Maar ook nu wist LWD Basket niet door te drukken. Het zag Leuven na een 7-0 run weglopen naar 49-37 en even aan de noodrem moest worden getrokken. R.J. Gunn pakte de draad weer op, in de eerste helft goed voor zeven punten, en vuurde zijn tweede, derde en vierde bommetje (100%) binnen. Het was echter te weinig voor een volledige aansluiting. Leuven bleef de bovenliggende partij. Met nog een kwart te gaan stond er 64-49 op het scorebord.

Gespeeld
Terwijl de wedstrijd gespeeld was, was het zaak om de nederlaag zo klein mogelijk te houden. Maar het spel bleef, met 18 keer balverlies, te slordig. Met uitzondering van Moors en Gunn (ieder tot dan 16 punten) lieten de LWD-schutters het deze wedstrijd verder afweten. Maar liefst 42 punten werden gescoord door de ‘bankspelers’ en 18 punten door de ‘starting five’. 

Kwartstanden: 19-18, 20-14, 25-17, 17-11.

Scores LWD Basket: James Moors 20 en 10 rebounds, R.J. Gunn 16, Adrian Delph 6, Reinder Brandsma 5, Isaiah Burnett 3, Kaleb Warner 3, Dimitri Maconda 2, Shaquille Doorson 2, Jurrian Douwes 2, Ryan Peters 1. 

Dinsdag speelt LWD Basket zijn laatste thuiswedstrijd in de Elite Silver tegen Okapi Aalst. De cross border serie wordt afgesloten op 3 mei met een uitwedstrijd tegen Kangeroes Mechelen van oud-Aris trainer Tont van den Bosch.

vr
26 apr 2024
20:30
Leuven Bears
81
vs
60
LWD Basket