LWD Basket verliest de eerste wedstrijd in 2024 van BAL Limburg

LWD Basket start het nieuwe jaar 2024 met een thuiswedstrijd tegen BAL Weert. De Limburgers waren in de eerste confrontatie in eigen huis met 76-69 te sterk. In het eigen Kalverdome  verloor het team van Vincent van Sliedregt met 68-82.

Na een kort kerstreces moet zaterdagavond BAL Limburg, LWD Basket nog zonder aanwinst Roddy Peters, worden verslagen. BAL Limburg was met 68-82 veel te sterk.

Twee minuten lang kon LWD Basket de Limburgers in eigen huis bijbenen. Een verder prima spelende Reinder Brandsma, 9 punten en 9 rebounds, kreeg bij een stand van 6-6 een onsportieve fout aangemeten. Drie vrije worpen werden verzilverd door de Limburgers.

In het tweede kwart liep BAL Limburg steeds verder weg. Met nog vijf minuten voor rust was deze opgelopen naar 17-36. Shaquille Doorzon en Kaleb Warner gaven de bezoekers weer enige hoop. In de laatste vijf minuten werd de achterstand weggewerkt naar 30-40. Het was de Serviër Filip Brankovic die de verdere opmars van LWD Basket verstoorde. Maar bij rust was er toch nog weer enige hoop op een gunstig resultaat bij een stand van 30-42.

Na rust lieten beide teams zien dat er ook nog gebasketbald kon worden. Het schotpercentage bij de thuisclub ging omhoog en bij een stand van 48-56, na een knap bommetje van Jurrian Douwes, lagen er weer mogelijkheden. In de laatste twee minuten verdubbelde BAL de voorsprong echter weer naar 16 punten. Het drietje in de buzzer van Brankovic (17 punten en 7 rebounds) maakte de stand 53-69.

Adrian Delph mocht het laatste kwart nog wel openen, maar de Limburgers lieten zich niet meer verrassen. Het was de Belg Noe Botuli die samen met Brankovic het verschil zelfs even naar 20 punten tilden: 60-80. Brandsma, Delph, Ryan Peters en R.J. Gunn maakten het gat wat kleiner  naar de 68-82 eindstand.

Kwartsstanden: 10-25, 20-17, 23-27, 15-13.
Scores LWD Basket: Adrian Delph 14, Kaleb Warner 13, Shaquille Doorzon 12, Reinder Brandsma 9, Dimitri Maconda 5, James Moors 5, R. J. Gunn 5, Jurrian Douwes 3, Ryan Peters 2.

Zaterdag 13 januari speelt LWD Basket een uitwedstrijd tegen Den Helder Suns.

Bron artikel: Johan Span
Foto’s: Adrie Hoogesteger