LWD Basket neemt revanche op zichzelf en Brussels Basket

LWD Basket speelde dinsdag in eigen Kalverdome de return tegen Brussels Basketball. De start van het tweede gedeelte in de Elite Silver. De eerste wedstrijd in Brussel ging overtuigend (104-81) naar de Belgen. In eigen huis nam LWD Basket revanche door met 80-61 te winnen.

De Leeuwarders beleven een wisselvallig seizoen met pieken en dalen. De verloren wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Aalst en drie dagen later tegen Brussel Basketball is daar een voorbeeld van. Het team zal dan ook zeker met enige revanchegevoelens de tweede helft van de Elite Silver beginnen. Tegen de nummer twee Brussel Basketball moest dinsdag voor eigen publiek weer het rechte pad worden gezocht. De Leeuwarders slaagden in hun missie en winnen met 80-61.

Moors
De gehele selectie bij de Leeuwarders was weer inzetbaar. Het was James Moors die het voortouw nam en de 5-0 op het scorebord zette. LWD Basket zag de Belgen weer langszij komen en via een 0-8 run even de leiding nemen naar 11-15. De in het veld gekomen Roddy Peters gaf het sein tot de achtervolging. Via vrije worpen kon LWD Basket weer aanhaken. Het eerste kwart werd met een gelijke 19-19 stand afgesloten. Topscoorder R. J. Gunn (19 pnt.) sleep de messen vanaf de vrije worplijn. Waar de drietjes bij de Leeuwarders nog niet wilden vallen, hield de Belgen zich met twee bommetjes in de race.

Jurrian Douwes opende het tweede kwart. Samen met Isaiah Burnett (3) en R.J. Gunn (3) deelde hij de eerste mokerslag uit richting koploper Brussel Basketball. Een 10-0 run was de beloning. Maar Brussel kwam sterk terug naar 33-31 en het werd weer een wedstrijd. Maar de Leeuwarders hielden het hoofd koel. Kaleb Warner bleef ijskoud vanaf de vrije worplijn. R.JG. Gunn vuurde nogmaals raak waarna Moors de ruststand op 39-34 liet noteren. Ras-schutter Adrian Delph stond vreemd genoeg nog helemaal droog, maar was sterk in de verdediging. Met 24 punten vanaf de bank tegen 4 van de Brussel, een voordeel van 10 tegen 3 assist werd het verschil nog te weinig uitgedrukt.

Mokerslag
Kaleb Warner deelde met een drietje na rust de eerste tik uit richting de Belgen. Tot 46-40 konden de zuiderburen nog even aanhaken waarna de definitieve mokerslag werd uitgedeeld. ‘Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma vuurde een bommetje af, Isaiah Burnett deelde de genadeklap uit met twee bommen op rij waarna Brandsma de 11-0 run vol maakte naar 57-40. Met nog een kwart te gaan voer LWD Basket langzaam veilige haven binnen bij een stand van 60-48.

In het laatste kwart kwam LWD Basket geen moment meer in gevaar. Waar de Belgen nog probeerden tegen te stribbelen, vielen de drietjes (Maconda 1, R.J. Gunn 2, Warner 1) nu als rijpe appelen van de boom. De Leeuwarders liepen steeds verder weg en het was Warner (3) die naar een grootste voorsprong van 23 punten vuurde: 80-57. LWD Basket nam met de 80-61 overwinning niet alleen revanche op zichzelf, maar deed ok prima zaken zich te plaatsen voor de nationale play-offs.

Kwartstanden: 19-19, 20-15, 21-14, 20-13.

Scores LWD Basket: R.J. Gunn 19, Kaleb Warner 12, James Moors 11, Isaiah Burnett 9 (3×3), Dimitri Maconda 7, Roddy Peters 7, Reinder Brandsma 7, Jurrian Douwes 6 en 8 rebounds, Shaquille Doorzon 2. Adrian Delph 0 en 8 rebounds.

Bron: Johan Span
Foto’s: Adrie Hoogesteger

di
9 apr 2024
20:00
LWD Basket
80
vs
61
Brussels Basket