LWD Basket struikelt tegen Rotterdam in beker

Dinsdag speelde LWD Basket de return van de Basketbal Cup tegen Feyenoord Basketbal Rotterdam. De Leeuwarders moesten een achterstand van zes puntjes wegwerken voor een plek in de halve finale tegen Landstede Hammers Zwolle. Na drie kwarten aan de goede kant, gaf LWD Basket de voorsprong weg in het vierde kwart.

Hoopvol
De wedstrijd begon voor het massaal toegestroomde publiek, de toegang was gratis, hoopvol met een 5-0 runnetje voor de thuisploeg. Na een drietal bommetjes van de Rotterdammeers was het er-op-en-erover naar 10-14. De Leeuwarders lieten zich op dat moment echter niet afschrikken. Na een kwart spelen stond er een hoopvolle 22-20 voorsprong op het scorebord.
Na een eenhandige alley-oop dunk van Shaquille Doorson op aangeven van Kaleb Warner begon LWD Basket aan een opmars. Warner en Adrian Delph vuurde twee drietjes af waarna Delph de 10-0 run op het bord zette. Verdedigend werd Rotterdam deze periode ook aardig in bedwang gehouden. Het kwart werd met een 44-31 voorsprong afgesloten. In de rust was er tijd om deze voorsprong, wat een plek in de volgende ronde opleverde, te bespreken en te consolideren. Onder impulsen van Zaba Bangala (21 punten en 11 rebounds) perste Rotterdam er na rust een 0-6 runnetje uit. De eerste scheuren waren bij de thuisploeg dat moment ook zichtbaar. Warner klampte echter weer aan en bleef het verschil in het derde kwart nog steeds rond de 10 punten voorsprong hangen. De 57-46 was nog steeds goed voor de strijd in de halve finale tegen Landstede Zwolle. Maar zover kwam het niet.

Sluisdeuren
De Noor Jorgen Odfjell leek een bevrijdend bommetje af te vuren naar 60-46. Maar in plaats van door te drukken, gingen de sluisdeuren open in het Kalverdome. De 0-7 run van Rotterdam deed het team wankelen. James Moors en Reinder Brandsma tilden het verschil nog even weer naar veilige haven maar daarna ging alles mis, op en naast het veld, wat er mis kon gaan. Binnen vijf minuten had Rotterdam de achterstand teruggebracht naar drie puntjes: 63-60. Met een and-1 maakte Trenton Gibson (30 wedstrijdpunten) het verschil. Vanaf de vrije worplijn vuurde Gibson de Rotterdammers daarna naar veilige haven. De 86-85 winst na twee bommetje van Delph smaakten wrang.

Kwartstanden: 22-20, 22-11, 13-15, 29-39.