LWD Basket verliest van Feyenoord Rotterdam

LWD Basket speelde zaterdag zijn tweede thuiswedstrijd. Na twee nederlagen moest Feyenoord Basketbal Rotterdam het eerste slachtoffer worden. Na een moeizame strijd leed LWD Basket zijn derde nederlaag op rij: 85-94.

Moeizame start
De Rotterdammers openden met een 0-6 run. Wakker geschut, was het R. J. Gun die de score voor de Leeuwarders opende. Met een drietje en een dunk, was het de Amerikaan R. J. die in zijn eentje voor de aansluiting zorgde. LWD Basket bleef echter slordig, en met te veel balverlies, spelen waarvan Feyenoord optimaal profiteerde naar 7-18. Met nog slechts zes punten in het tweede gedeelte van het eerste kwart stond een gunstig eindresultaat bij de Leeuwarders op een zacht pitje: 13-21.

Technisch
‘Na een technisch oponthoud’ opende James Moors voor LWD Basket het tweede kwart. R. J. kwam zich ook aan het front melden, maar dat was niet genoeg om aan te sluiten. Sterker nog: Feyenoord liep verder uit naar 19-29. En waar de schutterij bij LWD Basket het doelwit moeilijk kon vinden, mocht Kaleb Warner vanaf de vrije worplijn succesvol aanleggen. R. J. en een dunk van Shaquille Doorson deed de Rotterdammers (27-32) in een time-out vluchten. De Leeuwarders kregen weer uitzicht op een eerste overwinning bij een stand van 36-42 bij rust. Het drietje van ‘de Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma was daarbij een welkom geschenk. Balverlies, en de Rotterdammer rasschutter Trenton Gibson (17 pnt.) moest dan wel aan banden worden gelegd.

Na rust
Maar ook begin tweede bedrijf spatten de vonken er nog niet af bij LWD Basket. LWD Basket stond 3 min.30 sec droog terwijl Feyenoord zijn puntjes bijeensprokkelde naar 36-47. Een vrije worp, gevolgd door een dunk van Jorgen Odfjell, deed de harten van de hondstrouwe aanhang (45-47) weer sneller kloppen. Balverlies naar 46-53, deed LWD Basket coach Vincent van Sliedregt weer naar een time-out vluchten. Onder aanvoering van strateeg Adrian Delph stond er met nog tien minuten te spelen een moeizame 54-57 op het scorebord.

Laatste kwart

Na een opzettelijke fout van Gibson mocht Isaiah Burnett de aansluiting (56-57) binnenschieten. Een bom afgevuurd door Kaleb Warner naar 59-59, stond er voor de tweede keer (na 0-0) een gelijke stand op het bord. Warner tekende daarna met zijn dertiende punt voor een eerste (61-59) marginale voorsprong. Lang bleef het daarna een puntje-puntje wedstrijd. Dan weer Rotterdam op voorsprong en dan weer Leeuwarden. Warner (17 punten) loodste LWD Basket naar zijn grootste (72-68) voorsprong met nog ruim drie minuten op de klok. Met nog een minuut te spelen was de stand weer gelijk (74-74). Bij een stand van 74-76 was het James Moors met een lay-upje de Over Time binnenschoot.

Over Time
Feyenoord opende met een bommetje die onschadelijk werd gemaakt door Moors. ‘En wie in de verlenging als eerste scoort wint’, ging ook deze wedstrijd op. Na een voorsprong van vijf punten (80-85) voor Feyenoord dreven de eerste donkere wolken boven het Kalverdome. Die verdwenen niet. Na de eindzoemer stond er 85-94 op het scorebord. Man off the match was de Rotterdammer Trenton Gibson met 28 punten.

Kwartstanden: 13-21, 23-21, 18-15, 22-19, 9-18.

Scores LWD Basket: Kaleb Warner 19, R. J. Gunn 16, Adrian Delph 14, James Moors 13, Isaiah Burnett 9, Jorgen Odfjell 4, Shaquille Doorson 4, Jurrian Douwes 3, Reinder Brandsma 3.

Bron: Johan Span
Foto’s: Adrie Hoogesteger

za
7 okt 2023
20:00
LWD Basket
85
vs
94
Feyenoord Basketball