LWD Basket niet opgewassen tegen kanonnade Heroes Den Bosch

LWD Basket speelde zaterdag thuis tegen 17-voudig landskampioen Heroes Den Bosch. De basketbalgrootmacht uit Noord-Brabant won dit seizoen 13 van de 14 wedstrijden in de nationale fase van de BNXT League. Het hoge schotpercentage (69,4% en 73,3%) van Heroes Den Bosch was LWD Basket te machtig en de thuisploeg verloor met 84-109.

Met twee overwinningen (Den Helder en Yoast United) is LWD Basket het jaar 2024 goed begonnen. Er zijn nog drie wedstrijden te gaan in de nationale fase van de BNXT League. En die tegen de huidige top drie van de ranglijst: Landstede Zwolle, ZZ Leiden en Heroes Den Bosch. Zaterdag kwam 17-voudig landskampioen Heroes Den Bosch naar het Kalverdome. De Brabanders verloren alleen hun eerste wedstrijd in Martini Plaza tegen Donar Groningen. Daarna volgden dertien overwinningen op rij. Zaterdag mocht LWD Basket proberen Heroes Den Bosch voor de tweede keer te doen struikelen.

Schuttersfestijn
Met een score van 84 punten doe je normaal mee met de overwinning. Maar als daar een gigantisch schotpercentage van 69,4% tweetjes en 73,3% tegenover staat ben je kansloos. Dat overkwam een dapper strijdend LWD Basket tegen Heroes Den Bosch. Beide teams gingen als een razende uit de starblokken. Na drie minuten spelen stond er een 9-9 gelijke stand op het scorebord. En waar Heroes Den Bosch het vizier op scherp hield, moest LWD Basket even afhaken. Na een 0-14 run keken de Leeuwarders tegen een 9-21 achterstand aan. R.J. Gunn gaf het sein tot de achtervolging. Na een kwart spelen was deze, ondanks een schuttersfestijn tegen van ruim 70%, teruggebracht naar 25-30.  Ook in het tweede kwart verzaakten de Brabanders niet. James Moors mocht nog even aanhaken naar 31-34 waarna Heroes langzaam weer verder wegliep. Center Jito Kok wees de Brabanders de weg naar 43-61 bij rust. Duidelijk werd ook na rust dat er deze avond weinig te halen was voor het thuisteam. LWD Basket deed wat het moest doen, maar kreeg te veel punten tegen. Het publiek in het eigen Kalverdome was, naast een fantastisch Heroes Den Bosch, de grote winnaar met een basketbalpot om van te smullen. Met nog een kwart te gaan was de strijd gestreden bij een achterstand van 67-89.  In het laatste kwart mochten ‘de reservespelers’ ook nog even de houten vloer betreden. In een waar schuttersfestijn ging de 17-voudig landskampioen Heroes Den Bosch er met de 84-109 winst vandoor.

Kwartstanden: 25-30, 18-31, 24-28, 17-20.

Schutters LWD Basket: R.J. Gunn 17, Adrian Delph 14, Dimitri Maconda 13, Shaquille Doorson 9, Roddy Peters 8, Kaleb Warner 8, James Moors 7, Reinder Brandsma 6, Jurrian Douwes 2.

Bron verslag: Johan Span
Foto’s: Adrie Hoogesteger