LWD Basket beloont zich met ruime zege op Mechelen

LWD Basket speelde zondag zijn derde wedstrijd in de Elite Silver van de grensoverschrijdende wedstrijd tegen Kangeroes Basket Mechelen. LWD Basket beloonde zich met een ruime 91-71 overwinning op Kangeroes Basket Mechelen.

Van 2017 tot april 2019 stond de Belgische coach Tony van den Bosch aan het roer bij Aris Leeuwarden. Het was voor de huidige Kangeroes Basket Mechelen coach Tony van den Bosch zondag een weerzien in het Kalverdome in de confrontatie tegen LWD Basket. Mechelen, in de competitie als zevende geëindigd, wist beide tot nu toe gespeelde wedstrijden in de Elite Silver te winnen. LWD Basket wacht na twee verloren wedstrijden nog op zijn eerste zege. LWD Basket vocht zich zondag tegen de nummer drie in de Elite Silver naar een belangrijke zege. Dit in aanloop naar de Nederlandse play-off.

LWD Basket is met Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketball Rotterdam, Den Helder Suns en Yoast United in hevig gevecht voor een plek in de nationale play-off. Yoast United en Den Helder Suns wisten in de Elite Silver al een wedstrijd te winnen. De Leeuwarders doorbraken de negatieve spiraal met een overwinning op Kangeroes Basket Mechelen. Samen met Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam en Yoast United heeft het nu 17 punten en delen de onderste plaats.

Teamprestatie
De winst op Mechelen was zondag vooral een teamprestatie. Maar ook een team kan niet zonder uitblinkers. Het waren Roddy Peters, Kaleb Warner, James Moors en Adrian Delph die de Leeuwarders de weg wezen naar een ruime 91-71 overwinning. Het eerste kwart ging nog gelijk op. Het waren de drietjes die de Belgen overeind hielden. Het kwart werd met een minimale 22-20 voorsprong voor LWD Basket afgesloten.

Sterk
LWD Basket nam begin tweede kwart onder impulsen van dirigent Roddy Peters, en een steeds meer opbloeiende Jurrian Douwes afstand. James Moors buffelde als vanouds onder de baskets en de Leeuwarders hielden de sluisdeuren deze wedstrijd dicht. Warner vuurde een drietje af naar 41-28 en het gat was geslagen. ‘Jordan van de Wâlden’ Reinder Brandsma liet zien dat hij, met 4 rebounds, 4 assist en drie steals, in de eerste helft over meer kwaliteiten beschikt dan alleen buffelend onder de borden. Een sterk gespeeld tweede kwart werd afgesloten met twee vrije worpen van Peters (6 uit 6)) naar 49-35.

Showtime
Na rust was het showtime door Adrian Delph. Bijna in zijn eentje hield hij de Belgen op afstand met vier drietjes die als rijpe appelen van de boom vielen. In de rebound had LWD Basket de wedstrijd onder controle en iedere score van de Belgen werd beantwoord door een bombardement van Delph. Toen de kruiddampen waren opgetrokken stond er, met nog een kwart te gaan, nog steeds een bevrijdende 67-52 op het scorebord.

Koelbloedig

In het laatste kwart maakten de Leeuwarders het karwei koelbloedig af en kwamen nimmer in gevaar. Peters kon vanaf de vrije worplijn niet missen. Delph vuurde zijn vijfde bommetje af en zette een niet meer te overbruggen 78-59 op het bord. Warner bracht het ruim opgekomen publiek in extase door twee bommetjes af te vuren naar een grootste voorsprong: 87-61. Tijd ook om de ‘jonkies’ de vloer op te sturen. R.J. Gunn zette de 91-71 eindstand op het bord.

Kwartstanden: 22-20, 27-15, 18-17, 24-19.

Scores LWD Basket: Adrian Delph 19, James Moors 13 en 8 rebound, Kaleb Warner 13, Roddy Peters 12 en 8 assist, Shaquille Doorzon 7, Jurrian Douwes 6, Reinder Brandsma 6, Dimitri Maconda 5 en 6 assist, R.J. Gunn 4, Isaiah Burnett 4, Ryan Peters 2.

Bron: Johan Span
Foto’s: Albert Ypma