LWD Basket na verlies tegen Zwolle uitgeschakeld in play-off

Is het seizoen van LWD Basket op 10 mei voorbij? LWD Basket stond vrijdagmiddag voor de zware opgave om het seizoen nog een vervolg te geven. De eerste wedstrijd van de play-off tegen Landstede Hammers Zwolle werd met 90-61 verloren. Er moest dus gewonnen worden om er nog een derde wedstrijd uit te slepen. Maar na 80-88 verlies in de tweede wedstrijd is LWD Basket uitgeschakeld en is het seizoen voorbij.

Vrijdagmiddag was het do-or-die voor LWD Basket in de wedstrijd tegen Landstede Hammers Zwolle. Bij verlies kunnen de koffers gepakt worden en is het seizoen voorbij. Winnen de Leeuwarders dan volgt er zondag nog een beslissing wedstrijd in Zwolle. De winnaar speelt daarna in een best off five de halve finale van de play-off: het kampioenschap van Nederland. Zover kwam het niet. LWD Basket verloor ook zijn tweede wedstrijd tegen Zwolle en is het seizoen voorbij.

Run
Verloren, maar in tegenstelling tot de wedstrijd in Zwolle verkocht LWD Basket zijn huid in de return duur. In het eigen Kalverdome was het een wedstrijd waar twee keer een run van Landstede Hammers de Leeuwarders de das om deed. In het eerste kwart kreeg LWD Basket na een 8-3 voorsprong een 0-11 run tegen naar 8-14. Pas in het derde kwart kon LWD Basket weer aan een kleine voorsprong van 52-50 ruiken. De Amerikaan Darius Quisenberry boorde alle hoop de grondweer in door met zes puntjes op rij Zwolle naar langszij te schieten. Met een 0-10 run beëindigde Zwolle het kwart naar 56-66. Daarna was het een gelopen race voor de Zwollenaren.

Hoewel LWD Basket het vizier op scherp hield, wist Landstede Hammers altijd het juiste antwoord te vinden. Oud-Aris speler Tim Hoeve had ook geen enkel mededogen met de dapper strijdende Leeuwarders. Met o.a. twee drietjes (totaal 5 uit7) vuurde hij Zwolle naar een grootste voorsprong van 66-81. ‘Man-off-the-match Adrian Delph (22 punten) gaf de Leeuwarders weer hoop en vuurde met twee drietjes LWD Basket (77-83) weer in de wedstrijd. De tijd was echter te kort om deze achterstand nog weer om te buigen. LWD Basket verloor uiteindelijk met 80-88.

Kwartstanden: 22-27, 16-14, 18-25, 24-22.

Scores LWD Baske: Adrian Delph 22, Dimitri Maconda 19, R. J. Gunn 10, James Moors 8, Shaquille Doorzon 7, Reinder Brandsma 5, Jurrian Douwes 3, Isaiah Burnett 3, Kaleb Warner 3.

Bron: Johan Span
Foto’s: Adrie Hoogesteger

vr
10 mei 2024
15:00
LWD Basket
80
vs
88
Landstede Hammers