LWD Basket wint na thriller tegen Okapi Aalst

In de laatste thuiswedstrijd van de cross border serie nam LWD Basket het dinsdag op tegen Okapi Aalst. In België konden de Leeuwarders geen vuist maken en gingen met 103-74 onderuit. In eigen Kalverdome nam LWD Basket revanche en won na een thriller met 67-66.

Het was dinsdagavond de laatste thuiswedstrijd van LWD Basket in de cross-border fase. De Belgen zijn uitgeschakeld voor de Belgische play-offs. LWD Basket strijdt nog voor een goede uitgangspositie voor de nationale play-offs. Vrijdag wordt cross-border fase afgesloten met een uitwedstrijd in Mechelen tegen oud-Aris coach Tony van den Bosch.

Het nummer Bloed Zweet en Tranen zou een mooie afsluiting geweest zijn van het duel tussen LWD Basket en Okapi Aalst. Na een bloedstollend gevecht was het coach Vedran Biloc van Aalst die zorgde voor de opmaat naar de zege van LWD. Bij 64-64 kreeg hij een technische fout die door Kaleb Warner werd afgestraft met twee treffers van de drie toegekende vrije worpen. Na de gelijkmaker was het uitblinker James Moors die de Leeuwarders met nog zes seconden op de klok de zege bezorgde met het benutten van een vrije worp. De ‘tweede werd keurig gemist’ en was het game over.

Na de opening van Aalst naar 2-4 was het Adrian Delph die een bommetje afvuurde naar 5-4. Met o.a. drie bommetjes in het eerste kwart werd de eerste tien minuten afgesloten bij een knappe 23-16 voorsprong. Jurrian Douwes opende voor de Leeuwarders het tweede kwart waarna een schotloze periode volgde. Met nog vijf minuten te gaan voor rust kwamen de Belgen weer angstig naderbij en namen voor de tweede keer een kleine (28-29) voorsprong. Een ontketende Moors kwam zich weer onder het bord melden en R.J. Gunn en Kaleb Warner met twee bommetjes LWD Basket weer naar voorsprong knalden. Aalst liet zich echter niet gemakkelijk naar de slachtbank leiden. Verdedigde zich taai en bij een 44-40 ruststand was er nog van alles mogelijk.

En waar de puntjes in de eerste helft in de aanbieding waren, waren deze in het derde kwart ook niet in de uitverkoop. Een mager kwart werd met 10-10 afgesloten maar met nog steeds vier punten in Leeuwarder voordeel. Ook in het laatste kwart bleven de puntjes duur. Shaquille Doorson mocht zich weer even uitleven in zijn hobby en dunkt naar 56-52. Adrian Delph vuurde zijn derde bommetje binnen naar 62-56 en leek de wedstrijd in de knip. Maar met een 2-8 run kwam Aalst weer terug naar 64-64. De technische fout voor de Belgische coach was de opmaat naar de zege. Vanaf de vrije worplijn besliste Moors de wedstrijd door er één te benutten en de tweede ‘tactisch’ te missen.

Kwartstanden: 23-16, 21-24, 10-10, 13-16.

Scores LWD Basket: James Moors 18, Adrian Delph 13, Shaquille Doorson 8, Isaiah Burnett 7, R. J. Gunn 6, Kaleb Warner 5, Dimitri Maconda 4, Reinder Brandsma 4, Jurrian Douwes 2.

Bron: Johan Span
Foto’s: Adrie Hoogesteger en nog sfeerfoto’s (vanaf 33) van Albert Ypma