LWD Basket verliest na zwak optreden uit bij Okapi Aalst

LWD Basket sloot het eerste gedeelte van de 12 wedstrijden in de Elite Silver af met een 103-74 nederlaag tegen Okapi Aalst. Met twee overwinningen uit zes wedstrijden staan de Leeuwarders op een achtste plek. In de Belgische competitie was Okapi Aalst geen hoogvlieger en eindigde met het dragen van de rode lantaarn. In de grensoverschrijdende wedstrijden volgde de wederopstanding met vier overwinningen uit vijf wedstrijden. Zaterdag mocht LWD Basket in Aalst proberen met een overwinning, na twee zeges uit vijf wedstrijden, de 50% score binnen te slepen. Het werd een mission impossible. LWD Basket verloor na een uiterst zwak optreden met 103-74.

Zwak
De Leeuwarders hadden een uiterst zwakke start. LWD Basket moest na een 8-0 run van Okapi al direct in de achtervolging. De eerste score van de Leeuwarders was van James Moors, pas na 3 minuten- 12-2 achterstand. Waar LWD Basket zoekende was, liepen de Belgen uit naar 18-2 na vijf minuten spelen. De tweede score, van Adrian Delph, was een minuut later. Het eerste kwart werd afgesloten bij een stand van 27-10. Het tweede kwart gaf een gelijk beeld. De Belgen openden met een 8-0 run en LWD Basket speelde verder een verloren wedstrijd. Na 15 minuten spelen was de achterstand opgelopen naar 48-12. Verdedigend en verdedigend was het niet goed. Na twee zwakke kwarten van 27-10 en 29-17 stond er een 58-27 achterstand op het scorebord. James Moors was voor rust het enige lichtpuntje. Met dertien punten was de Nieuw-Zeelander goed voor de helft van de LWD-productie.

Wakker
Wat er in de kleedkamer werd besproken weten we niet, maar na rust werd LWD Basket eindelijk wakker en leek het weer op een wedstrijd. Kaleb Warner opende met twee bommetjes die nu wel vielen. Adrian Delph en R.J. Gunn gaven een vervolg aan het goede voorbeeld. Drie minuten na rust was de achterstand van 50-14 teruggebracht naar een weer iets draaglijker 67-47. Maar het gat was nog steeds groot. Met nog een kwart te gaan stond er 81-59 op het scorebord. De Belgen hielden gemakkelijk stand in het laatste kwart. De Leeuwarders konden met een 103-74 nederlaag de terugreis aanvaarden.

Play-offs
Het goede nieuws was dat concurrent voor de nationale play-offs Yoast United na verlenging in Leuven verloor. Ook Zeeuw & Zeeuw Feyenoord wist niet van Mons te winnen. Den Helder Suns heeft een wedstrijd meer gespeeld. Met 21 punten voor de vier teams heeft LWD Basket onderling voordeel op Den Helder en Yoast United.

Kwartstanden: 27-10, 31—17, 23-32, 22-15

Scores LWD Basket: Adrian Delph 19, James Moors 18, Roddy Peters 8 en 10 assist, Kaleb Warner 8, Isaiah Burnett 8, R.J. Gunn 7, Shaquille Doorson 6.