LWD Basket zonder veel moeite door naar kwartfinale beker

LWD Basket was dinsdagavond te gast in Hardinxveld Giessendam, waar het voor de 1/8 finale van de TOTO-cup uitkwam tegen River Trotters, dat speelt in de promotiedivisie. In een sfeervolle sporthal werd al snel duidelijk dat ons team een maat(je) te groot was voor River Trotters. LWD Basket plaatste zich via een 54-94 zege eenvoudig voor de kwartfinales.

Het verschil werd in de eerste paar minuten direct gemaakt. Vincent van Sliedregt had het team opgedragen scherp te beginnen en daar hadden ze goed naar geluisterd. River Trotters had weliswaar de eerste score (die terecht luid werd bejubeld door de fans), maar daarna was het LWD Basket was de klok sloeg. Een 24-0 run was het antwoord en na een minuut of zes was de wedstrijd beslist (2-24).

Snelle scores, veel driepunters, het verschil op het veld was even te groot. Na het eerste kwart was het 8-33 en in het tweede kwart bleef het tempo hoog. Alle twaalf selectiespelers kwamen al op het veld en bij rust was het 19-57.

Dat verschil bleef in de tweede helft op het bord staan. River Trotters bleef manmoedig spelen, bleef hard werken en bij LWD Basket ging de rem er op. Volgende week wachten immers belangrijke uitwedstrijden tegen Donar en Feyenoord. Het verschil ging even nog richting 50 punten, maar de laatste minuten waren voor de gastheren. Eindstand: 54-94. Dank aan River Trotters voor de prima organisatie en een sfeervolle ambiance!

Volgende week is de loting voor de kwartfinales, die in een dubbele wedstrijd (uit en thuis) beslist gaan worden. De kwartfinales staan gepland voor het weekend van 16 december. Volg onze socials voor updates over de loting.